Om oss

 

Familien fikk sin første boxer allerede i 1918 – og mange boxere har fulgt oss gjennom livet etter den tid. Boxeren King var lekekameraten til Aase på 1920-tallet, og hennes datter Wenche fulgte opp på 60-tallet med Pancho, senere noen av de første importer fra England til Norge. Øystein fikk sin første boxer sendt til Bergen – og da han og Wenche stiftet familie var selvsagt også boxerne der. Da barna var små kom det schnauzere og sealyham terrier inn i familien. Nå er det igjen boxerne som tasser rundt i huset.

Pancho var den første boxer fra Norsk Boxeklubb som tok sølvmerke (1962) og Wenche var en av de første som startet opp med lydighet og boxer som trekkhund i klubben. Hun ledet klubbens dressurkurs på Makrellbekken i flere år. I Bergen holdt Øystein de første dressurkurs for boxere på 70-tallet.

Wenche har innehatt mange verv i boxerklubben, og har sittet både som styremedlem, redaktør av Boxernytt, medlem i Opplæringsutvalget, Utstillingsrådet og Avlsrådet, og som klubbens første kvinnelige formann! Hun har også skrevet boken ”Boxeren i Norge”. Øystein ledet boxerklubbens avdeling i Bergen, ble styremedlem da han flyttet til Oslo, og var også formann i klubben i flere år.

Både Øystein og Wenche er autoriserte dommere, først for boxer, men senere også andre raser.

Da vi først og fremst har hatt hannhunder er det blitt lite oppdrett. Men med de få kullene vi har hatt, er det blitt champions både av boxer, schnauzer og sealyham terrier.

 
 
Om oss
Våre hunder
Til minne
Aktuelt
Om boxer
Dommere
Linker
Valper
 
About us
Judges
News
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webmaster:
Anikken Eikeseth Waaltorp
anikken@eikeseth.no

Wenche og Øystein Eikeseth
Gladvollveien 13
1168 Oslo
post@eikbo.no